Barnföreställningar

Lupuskvintetten introducerar klassisk musik i ett lättillgängligt format för barnen. Vi varvar musiken med agerande, sagoberättande och presentation av våra blåsinstrument.


Unge Peer Gynt

Barnen får uppleva vacker och lättlyssnad klassisk musik med blåsinstrument i centrum. Kanske är det barnens första möte med klassisk musik och med blåsarkvintettens instrument. Musiken är från Edvard Griegs Peer Gynt och vi får höra bland annat Morgonstämning, I bergakungens sal och Anitras dans.


Peter & Vargen

Den klassiska musiksagan av Sergej Prokofjev presenteras i ett lättillgängligt format med en agerande blåsarkvintett som spelar och berättar med stor musikalisk inlevelse.

Medverkar gör också den lilla fågeln, ankan, katten och stränge farfar. De fem musikerna passar även på att presentera sina utrotningshotade blåsinstrument på ett lättsamt och roligt sätt. En spännande berättelse med musik som tilltalar liten som stor.


Lilla Jag & Drakarnas Drottning

Samarbete med teatersällskapet Bland Drakar & Dragqueens

Bland drakar och dragqueens musikal Lilla Jag och Drakarnas drottning är en unik blandning mellan glamourös dragshow, musik och interaktiv barnteater. 

Föreställningen innehåller både egenskriven och klassisk musik och bjuder in till ett äventyr fullt av fartfylld dans, spännande dramatik och fantasifull kostym. I varje steg av handlingen blir publiken aktiva deltagare genom att sjunga, dansa och "kliva in" i berättelsen. Här ryms både lekfullhet och ett viktigt budskap om att våga vara den man är. 

Lilla Jag och Drakarnas drottning framförs av den kända dragshowartisten och skådespelaren Inga Tvivel (Jan Ericson) och är regisserad och skriven av författaren och regissören Petter Wallenberg.


under produktion

Väsen

Samarbete med kompostiören Stefan Klaverdal

Lupuskvintetten har inlett ett samarbete med kompositören Stefan Klaverdal för produktionen av en ny musiksaga. Verket bygger på inspiration från nordiska mytologiska väsen och kommer vara tillgängligt för bokning från och med hösten 2024.


Create your website for free!